Закупуването на автомобил Тесла от Америка има както предимства, така и недостатъци. Автомобилът няма да има гаранция и ще трябва да се конвертира към европейски софтуер, както и ще се наложи да се ползва адаптор при зареждане на мощните електрически зарядни станции. За сметка на това обаче колата ще бъде между 10% и 20% по-изгодна от аналогична закупена от Европа. Също така,  американските коли обикновено са на по-малко километри от европейските. Американските коли преди регистрация в България преминават през Технотест.

При нас може да направите справка за всеки американския автомобил, може да бъде проверено дали колата е имала предишни катастрофи и какво е реалното състояние. Стойността на справката е 50 лв с ДДС.

Рискът при закупуване на автомобил Тесла от Европа също не е малък. Има доста фалшиви обяви в Мобиле Германия , както и в други европейски сайтове. Никога не плащайте колата преди да сте я видяли на живо. Препоръчително е огледа да го направите с човек, който разбира от марката и е запознат с особеностите, защото дори да виждате автомобила пред Вас, по него може да са правени доста нежелани манипулации, които да бъдат скрити от продавача. При нас може да се направи справка за европейски автомобили, стойността на справката е 200 лв с ДДС. По този начин можете да видите историята и всички предходни интервенции, както и истинската конфигурация на колата и съответно значително да намалите риска да бъдете измамени.

При желание от страна на клиента, фирмата може да предложи пакет от пълните услуги във връзка с проверка, закупуване, транспортиране и внос на автомобили марка Тесла.